Vardagsrum

N&aumor du ska bygga nytt eller renovera &aumor det viktigt att du planerar och t&aumonker igenom ditt val och placering av strömbrytare, v&aumogguttag och belysning i vardagsrummet. Genom att kontakta en elektriker får du inte bara råd om praktisk anv&aumondning, du får &aumoven råd om anv&aumondning av designartiklar i olika f&aumorger och material.

Inbjudande belysning

Det perfekt komponerade vardagsrummet ska fylla många syften. I vardagsrummet ska du kunna koppla av, se på tv, l&aumosa böcker och umgås med familj och v&aumonner. Det st&aumoller extra höga krav på elmaterialet. Din elktriker hj&aumolper dig att byta ut befintliga strömbrytare mot dimrar. Samla strömbrytarna till alla lampor du har i vardagsrummet i en och samma ram d&aumor du kan styra belysningen i olika zoner samt s&aumotta på och st&aumonga av alla lampor samtidigt. Det ger en både enklare och elegantare helhetslösning för belysningen i vardagsrummet.

Kom ihåg v&aumogguttagen

I många svenska hem hittar du inte mer &aumon ett dubbelt v&aumogguttag bakom tv:n. De flesta har dock mer &aumon bara en tv att ansluta och då leder bristen på v&aumogguttag till att man tar till förl&aumongningssladdar och förgreningsdosor. Det ser inte bara trist ut, det kan &aumoven utgöra en brandrisk. En god tumregel &aumor att apparater som drar mer &aumon 1000 W inte ska anslutas via en förl&aumongningssladd eller förgreningsdosa. V&aumolj hellre en lösning som ser bra ut och ger dig ett tryggt hem.

ELKO har ett stort urval av multiv&aumogguttag som enkelt kan ers&aumotta de dubbla uttagen du har sedan tidigare. Vid placering av v&aumogguttag i samband med tv och stereo ska du hur som helst planera för minst sex v&aumoggutag, då följer du dessutom rekomendationerna som finns i elbranschen.

Prata med elektrikern som enkelt kan montera detta åt dig.

USB-laddare i kombination med v&aumogguttag

Skapa en egen laddningsstation. Ett dubbelt USB-uttag kombinerat med ett vanlig v&aumogguttag &aumor praktiskt för laddning av mobiler och annan elektronisk utrustning. Detta uttag kan du få installerat utanpåliggande eller inf&aumolld.

Dela upp rummet

Har du ett stort vardagsrum vill du förmodligen anv&aumonda flera ljusk&aumollor. Visste du att alla dessa kan kopplas till en brytare? Då kan du st&aumonga av all belysning samtidigt – extra praktiskt n&aumor du har bråttom iv&aumog på morgonen. En flexibel och smart lösning kan vara ett trådlöst ljusstyrningssystem. Då kan du placera strömbrytarna d&aumor du vill ha dem. Den trådlösa styrenheten kan styra två olika ljuszoner, dimrar ljusstyrkan och aktiverar eller avaktiverar förinst&aumollda ljusscenarier. I korthet betyder detta att du då enkelt kan dela upp rummet i separata områden med hj&aumolp av belysning, så att du automatiskt får r&aumott ljusförhållanden i tv-området och i l&aumoshörnan.

T&aumonk design och helhet!

ELKOs strömst&aumollarserier med ramar i olika utföranden, &aumor en bra bas att utgå ifrån n&aumor man inreder sitt hem eller andra miljöer. Det finns ramar i olika f&aumorger av plast, men det finns också ett brett sortiment av ramar i naturmaterial som stål, glas och sten. T&aumonk på att skapa en enhetlighet i din bostad – det ger ett snyggare och mer genomt&aumonkt intryck!

Dela detta: